30 Ağustos 2013 Cuma

Felekten Bir Gece III

Vizyon Tarihi: 20 Mayıs 2013
Yönetmen: Todd Phillips
Senarist: Todd Phillips, Craig Mazin
Süre: 100dk
imdb puanı: 6.0

Oyuncu Kadrosu:
Bradley Cooper (Phil Wenneck), Zach Galifianakis (Alan Garner), Ed Helms (Stu)

Benim Puanım: 7.8



Filmin özeti ve filmle ilgili düşüncem:

Kurt sürüsünün Bangkok'u birbirine kattığı o meşhur gecenin üzerinden iki yıl geçmiştir. Phil, Stu ve Doug evlerinde kendi hallerinde, dertsiz ve 'olaysız' biçimde yaşamaktadırlar. Eski dosyalar kapanmış, dövmeler lazer ışınlarına teslim edilmiştir. Bela paratoneri Leslie Chow ise Tayland’da bir hapishanededir. Sürünün 3 erkeği neredeyse normal bir hayat sürerken, pek tabii Alan bu durumdan hiç memnun değildir.

Belalı gecelerden sonra Alan ilaçlarını almayı bırakmış ve kendisini doğasına bırakmıştır ki bu Alan için, sınırsız, sağduyusuz, filtresiz bir haya demektir! Kişisel bir krizin ortasına düşen kahramanımız en sonunda yardım almaya karar verir ama en önemli sorumluluk en iyi 3 dostunun omzundadır!

----------------------------------------------------

“İlk filme tek kelimeyle bayıldım. 2. film harikaydı. Filmin sonunda ki fotoğraflar ise bu kadar gerçekçi olamaz.”


Böyle olunca insanlar 3. filmi merakla bekliyor. Fragmanlar dönmeye başlayınca ve her şeyin başladığı yer Las Vegas’a dönülünce işte aradığımız bu dedim.

Bu sefer farklı; bekarlığa veda eden kimse yok. Alan’ın babası ölüyor ve Alan’ı bir kliniğe yatırmak üzere arkadaşları yola çıkıyor. Tabii ki herkes filmi izlerken Çinli Chow nerede diyor ve film bu noktadan sonra hareketleniyor.

Yönetmen Todd Phillips’in sevdiğim yönü izleyiciyi şaşırtmasını iyi biliyor ve esprileri çok kaliteli. Ama maalesef Phillips’in aksiyon yönetmenliğine arzu duyması filmin o komedi havasını aksiyona dönüştürmüş. İlk filmiyle marka olan Hangover pazarlama stratejilerinin kurbanı olmuş.

Doug kaçırılıyor ve muhteşem 3’lü Chow’u arıyorlar. Açıkçası ilk iki filmle kıyaslanamaz. Bütün komedi Alan ve Chow üzerine oturtulmuş ve bu artık rahatsız edici bir durum haline gelmiş. İzleyicide ki büyük beklenti karşılıksız kaldı. Vakit kaybı değil, izleyicinin hoş vakit geçirmesini sağlıyor fakat serinin en kötüsü. Filmin sonunda Alan evleniyor.

Umarım 4. film olur ve Alan’ın bekarlığa veda partisini konu edinirler ve o aradığımız tat geri gelir. İyi seyirler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder