27 Ağustos 2012 Pazartesi

Asabiyim - Kızgın Yönetici 2003


Vizyon Tarihi: 20 Haziran 2003
Yönetmen: Peter Segal
Senarist: David Dorfman
Süre: 106dk
imdb puanı: 6.1

Oyuncu Kadrosu: 
Adam Sandler(Dave Buznik), Jack Nicholson(Dr Buddy Rydell), Marisa Tomei(Linda)

Benim Puanım: 7.3


Filmle ilgili düşüncem:

Uçaktaki küçük bir yanlış anlama, kışkırtıcı bir şekilde olayları kontrolden çıkarır. Mahkeme, çekingen işadamı Dave Buznik'in (Sandler) , uzman Dr. Buddy Rydell'Den öfke kontrolü terapisi almasına karar verir. Dave önerileri isteksizce kabul eder. Ancak aksilikler bununla bitmez. Budy, agresif ve alışılmışın dışındaki tedavi yönteminin bir parçası olarak Dave'in evine taşınır. Budy hayatının her yönü ile öfke saçar.

----------------------------------------------------

İki Ustanın bir araya gelmesiyle harika bir film ortaya çıkmış. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kendinizi Dave’in yerine koyuyorsunuz ve çıldırıyorsunuz fakat inanılmaz eğlenceli ve hoş vakit geçirten bir film.

Bir ara filme anlam veremeyebilirsiniz, bu sizi sıkabilir ama sonunu bekleyin. Tahmin etmediğim yoldan ama olması gereken gibi biten bir son ile yönetmen bir son dakika golü atmış izleyiciye.

En basitinden izlerken sıkılmıyorsunuz. Jack Nicholson, inanılmaz pozitif, izlerken müthiş saygı duyuyorum. Tecrübe ve yeteneğin yanında bitmek bilmeyen enerjisi bu filmi güzel yapan en güzel etken bana göre.  Marisa Tomei’nin doğal güzelliği de bir diğer etken olabilir. Bir dikkatimi çeken detay ise Adam Sandler Yahudi mi bilmiyorum ama her filminde mutlaka en az bir kere Yahudilikle ilgili bir bölüm geçiyor. Kısacası herkese tavsiye ediyorum. Aman ha eş dostla izlemeyin de.

Filmden güzel birkaç enstantane:

+ Alay, öfkenin çirkin kuzenidir.

+ Nereye bakarsan bak, görecek bir şey vardır.

+ Bir genç kızın ilgisini çekmenin yolu; kendine güvenmektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder