30 Ağustos 2013 Cuma

Kelebegin Rüyası

Vizyon Tarihi: 22 Şubat 2013
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Senarist: Yılmaz Erdoğan
Süre: 138dk
imdb puanı: 7.7

Oyuncu Kadrosu:
Kıvanç Tatlıtuğ (Muzaffer Tayyip Uslu), Mert Fırat (Rüştü Onur), Belçum Bilgin (Suzan Özsoy), Yılmaz Erdoğan (Behçet Necatigil)

Benim Puanım: 8.5



Filmin özeti ve filmle ilgili düşüncem:

Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa'da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940'lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer'in hem kendi gelecekleri, hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir...

----------------------------------------------------

Filmle ilgili genel düşünce: “Güzel film ama çok uzun arkadaş.”


Evet, katılıyorum film uzun. Bu filmi şansınız varsa sinema da izlemenizi tavsiye ediyorum. Sadece filme odaklanmanız gerekiyor yoksa film sizi kucaklamıyor.

Filmin sonu şöyle olsaydı şunu yapabilirlerdi demek istemiyorum çünkü gerçek bir hikaye anlatılıyor ve kimsenin hayatı filmler gibi heyecan verici değildir.

Film görüntü kalitesi, oyuncu seçimleri ve anlatıldığı dönemin mekan ve dış güzelliklerini yansıtmasıyla Türkiye kalitesinin üzerinde olmuş. İzleyici kısa olmasını bekliyor, can alıcı şiirler istiyor çünkü şairlerin okuduğu şiirler çoğu zaman anlaşılmıyor evet bunlar yok ama filmi beğendim. Bence Türkiye’nin ey iyi filmleri arasında yerini aldı.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın oyunculukları mükemmel. Size o hissi veriyorlar. Filme odaklanabilirseniz sonuna kadar kesintisiz izleyip sonuyla birlikte içinize oturan bir film olmuş. Keşke bu kadar uzun olmasının yanında can alıcı kısımları kısa kısa atlamayıp uzatsalardı daha güzel bir film olabilirdi.

Herkese tavsiyem; kesinlikle izleyin ama yalnız izleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder