3 Eylül 2012 Pazartesi

Arkadaştan Öte 2011


Vizyon Tarihi: 23 Eylül 2011
Yönetmen: Will Gluck
Senarist: Keith Merryman, David A. Newman
Süre: 109dk
imdb puanı: 6.6

Oyuncu Kadrosu: 
Mila Kunis(Jamie), Justin Timberlake(Dylan Harper), Woody Harrelson(Tommy)

Benim Puanım: 8.5


Filmle ilgili düşüncem:

Jamie ve Dlayn’ın ilişkileri ilk etapta arkadaşça başlar,birlikte vakit geçirmekten oldukça keyif alırlar,sık sık bir araya geldikleri için aralarındaki etkileşime karşı koyamazlar ama bir yandan da sevgili olup arkadaşlıklarına son vermek istemezler.Çünkü her ikisi de daha önceki ilişkilerinde terk edilen taraf olmuştur ve bilirler ki eski sevgililer arkadaş olarak kalamaz.Bu yüzden bir anlaşma yaparlar,birlikte olacaklardır ama her ikisi de kendi hayatına devam edecektir.Hesaba katmadıkları şey ise zamanla birbirlerinden hoşlanacak olmalarıdır.

----------------------------------------------------

Öncelikle bu filmi izleyecekseniz zaten olağanüstü bir senaryo ve de sınırları zorlayacak bir oyunculuk beklemiyorsunuzdur. Bu filmde her şey tadında. Konu uç bir konu değil fakat konusu itibariyle herkesi kendine çekiyor keyifli ve eğlenceli. Romantizmde, erotizmde, hüzün de, komedi de tam tadındaydı. Fazla erotik değil ancak böyle sahneleri var ve buna karşıysanız izlemenizi tavsiye etmem. Bir nevi gizli kalmış ya da bastırılmış kişisel iç dünyayı aktarıyor. Bir gençlik filmi değil. Ama oturup ta babanızla da izlemeyin.

Filmin başında Mila Kunis’in sevgilisini oynayan çocuğu görünce o güzel sözü(kızlar Hintliler gibidir öküze taparlar) tekrarladım. Espriler çok kaliteli, Los Angeles ve New Yorklular arasındaki olaylara bakış açısı çok güzel. Woody harrelson ise yine bir gay rolüyle karşımızda.

Sonu da güzeldi Justin ve Mila uyumlu, sırıtmıyor. Justin her geçen gün oyunculuğunu güzelleştiriyor. Mila ise tek kelimeyle harika. Enerjisini ve güzelliğini filme inanılmaz yaymış. Artık böyle filmler bulmak çok zor kaçırmadan izleyin derim. Film boyunca yüzünüz de bir tebessüm oluyor. Ben filmleri orijinal dilinde izlemeyi seven biri olarak Türkçe dublajını bulabildim ve gayette güzeldi. İyi seyirler. Arkadaşınız ya da ailenizle izlemeyin :)

En etkilendiğim sahne:

+ Dylan, babasıyla havaalanında boxerla yemek yemesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder