17 Eylül 2012 Pazartesi

Yılın Adamı 2006


Vizyon Tarihi: 13 Ekim 2006
Yönetmen: Barry Levinson
Senarist: Barry Levinson
Süre: 115dk
imdb puanı: 6.1

Oyuncu Kadrosu: 
Robin Williams(Tom Dobbs), Laura Linney(Eleanor Green), Christopher Walken(Jack Menken)

Benim Puanım: 6.6


Filmin özeti ve filmle ilgili düşüncem:

“Gerçekle kurgu arasındaki fark; kurgunun inandırıcı olması gerektiğidir.”

Hikaye şudur; Politika ile ilgili bir televizyon şovunun sunucusu olan Komedyen Tom Dobbs  bir anda eğlence için başkanlık seçimlerine aday olmaya karar verir. Gerçekte, asla kazanacağını ummamaktadır. Ama ABD Başkanı seçilir ve asıl film şimdi başlar.

----------------------------------------------------

Hikayenin kısa olmasından anlayacağınız gibi basit bir komedi filmi. Robin Williams varsa kesin iyidir deyip beklentinizi yüksek tutmayın.. Konu Amerikan başkanlığı gbii ilgi çekici olunca filmi izlemeden kafanızda oluşturuyorsunuz kurguyu. Fakat film olay komedisinden çok durum komedisi tadında. Bir hareketlilik yok.

Her şeyden biraz koymak istemişler ama hiçbir şeyi tam yapamamışlar. Sosyal mesaj vermek adına yapılmış bir film. Sıkıcı başladı ve öyle de ilerledi. Sadece politikacıları eleştirmek adına yapılmış diye düşünüyorum. Robin tam bir başkan gibiydi ve çok daha güzel bir film ortaya çıkarılabilirdi. Tek yakındığım yanı sağlam espiriler vardı boşa gitti.

Kısaca güldüğünüz anları unutturan sıkıcılıkta bir komedi olmuş. Robin Williams’a rağmen vasat bir filmdi. İyi seyirler..

“Politikacılar bebek bezlerine benzer, sık sık aynı nedenle değiştirmeniz gerekir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder