3 Eylül 2012 Pazartesi

Zindan Adası 2010


Vizyon Tarihi: 12 Mart 2010
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Laeta Kalogridis, Dennis Lehane(Hikaye)
Süre: 138dk
imdb puanı: 8.0

Oyuncu Kadrosu: 
Leonardo DiCaprio(Teddy Daniels), Mark Ruffalo(Chuck Aule), Ben Kingsley(Dr. Cawley),

Benim Puanım: 8.8


Filmle ilgili düşüncem:

Martin Scorsese’in yönettiği “Shutter Island-Zindan Adası”nda, Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği cezaevini andıran hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor.

----------------------------------------------------

Öncelikle söyleyeyim Akıl Oyunlarını çokça anımsatan bir film ama bir Akıl Oyunları değil. Belki de şu yüzdendir: Akıl oyunlarında anlatılmak istenileni film içinde anlıyorsunuz fakat burada film bitiyor ve bir 5 dakika düşünüyorsunuz. Bu filmi anlamak cidden zor her sey öylesine söylediği bir cümlede gizli aslında. Kesinlikle çok dikkatli izlenmeli sonlara dogru her cümleye dikkat edin. Çok güzel bir film.

Psikolojik gerilim üzerinizde baskı yaratıyor. Filmde bir gizli gerçek var ve herkes bu gizli gerçeği bir amaç için saklıyor. Filmin sonuna kadar ne olduğunu anlamıyorsunuz ve kendinizden de şüphe etmeye başlıyorsunuz kafanız karışıyor. Film son 1 saate kadar normal seyrediyor ama son saatte puanları almayı başarıyor. İkinci kez izleyince taşlar yerine oturuyor. Yönetmen ve oyunculuk harika. Kingsley de yine rolünün adamı olmuş. finaliyle sizi doyuran güzel bir yapıt olmasına karşın;

Scorsese’in çoğu filminde var ve bana göre bu bir kusur; final zirvede bitmiyor, acabalar ile bitiyor bu da bence filmin bir başyapıt olmasını engelliyor. Akıl oyunları bir başyapıttı çünkü bir kabullenmişlik vardı.

Filmi izlerken size tavsiyem sürekli akıl yürütün ve takip etmeyin. En az 10 kez fikir değiştireceğinizden eminim. Ters köşe oldukça yorulursunuz. Yanınıza bir kahve almayı unutmayın, iyi seyirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder