2 Eylül 2012 Pazar

Zamana Karşı 2011


Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2011
Yönetmen: Andrew Niccol
Senarist: Andrew Niccol
Süre: 115dk
imdb puanı: 6.6

Oyuncu Kadrosu: 
Amanda Seyfried(Sylvia Weis), Justin Timberlake(Will Salas), Cillian Murphy(Zaman Muhafızı Raymond), Olivia Wilde(Rachel Salas)

Benim Puanım: 8.3


Filmle ilgili düşüncem:


“Birkaç kişinin ölümsüz olabilmesi için pek çok insan ölmek zorunda.”

“İnsanların ölmelerini sağlamak için hayat sürekli pahalanıyor.”

İnsanların yaşlanmayı durdurduğu yakın bir gelecekte geçecek olan filmde insanlar 25 yaşından sonra artık daha fazla yaşlanmayacağını ve ölümsüzlüğün sırrına erişildikten sonra yaşananları anlatan bir yapım " parası olanın sonsuza kadar yaşayabileceği bir dünyanın”. Filmde, zamanın altın değerinde olduğu bu yeni dünyada insanlar, ölümsüzlüğün peşinde koşarak hayatta kalma mücadelesine girerler. Bu nedenle, nüfus artışının son haddeye varmasıyla, yeni düzenlemelere girişen insanoğlunun hikâyesi filmde anlatılıyor.

----------------------------------------------------

Konusu ilginç, kurgu mükemmel. Başlarken bir beklenti içine girmiyorsunuz sonra senaryo merak uyandırıyor. Sürükleyicilikte eklenince kendinizi filmin akışına bırakmaktan başka çareniz kalmıyor. Kapitalist rejimin pisliğini farklı bir açıdan göz önüne seren, zenginlerin yine kuralları koyduğu fakirlerin de sadece bir piyon olduğu ve kurallara uygun oynatıldığı bir film. Film olması içinde birilerinin bu düzene bir dur demesi yani kahraman olması gerekiyor. O da Will Salas.

Yeryüzü üzerindeki eşit olmayan gelir dağılımını para yerine zamanı kullanarak yansıtmak mükemmel bir düşünce. Paraya çok önem veriyoruz fakat bedava olan zamana pek önem vermiyoruz. Her şeyin aslında para olmadığını kanıtlar nitelikte bir film. Günü gününe rekabet halinde yaşamanın ve zamanın önemi vurgulanıyor.

Oyunculuklar da güzel. Justin gerçekten oyuncu olmuş artık bunu söyleyebilirim. Amanda’yı da beğendim. Biraz insanın iç görüsüne hitap eden bir film. Çoğu kişi düşünmüştür para olmasa nasıl bir dünya olurdu ya da ölümsüz olsak. O zaman bunu kaçırmayın.

Kısacası mutlaka izlenmesi gereken bir film. Yorumlara sadece film hakkında bilgi almak için bakmanız yeterlidir. İyi seyirler..


En etkilendiğim sahne:

+ Anne oğlun karşılıklı koşmasını saymazsak, Will’in zenginlerin bölgesinde alışkanlığından dolayı hızlı hareket etmesi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder