7 Ağustos 2012 Salı

Johnny English'in Dönüşü 2011


Vizyon Tarihi: 28 Ekim 2011
Yönetmen: Oliver Parker
Senarist: Hamish McColl
Süre: 100dk
imdb puanı: 6.2

Oyuncu Kadrosu: 
Rowan Atkinson(Johnny English), Ajan Simon(Dominic West), Ajan Tucker(Daniel Kaluuya), Kate Summer(Rosamund Pike), Pegasus(Gillian Anderson)

Benim Puanım: 7.5


Filmle ilgili düşüncem:

Gizli ajanların 'en tesadüfi' olanı Johnny English, küllerinden doğarak geri dönüyor! Bu sefer dünya büyük bir kaosun eşiğinde zira Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı uluslararası bir suikast örgütünün tehdidi altında. Asya'da gözlerden uzak bir hayat sürerek üstün yeteneklerini geliştiren gizli ajan Johnny English'e dünyanın bir kez daha ihtiyacı var.

KGB, CIA ve hatta MI-7'nin bile dahil olduğu bir komplo ağını çözmek için yüksek teknoloji donanıma ihtiyacı olan ajan Johnny, uluslararası düzenlenecek üst düzey bir konferans öncesi elindeki bütün numaraları kullanmak zorunda...

Rowan Atkinson, nam-ı diğer Mr. Bean, sekiz sene önce Johnny English (2003) ile tanıştığımız ve filme de ismini veren iki numaralı komik ve sakar karakteriyle geri dönüyor. Kendisinden beklendiği gibi sığ sulardan uzaklaşmadan, riske girmeden ve kendine özgü klişeleri peşi sıra kullanmayı ihmal etmeden ilk filme çok benzeyen, lakin güldürmeyi de başaran bir devam filmiyle karşımıza çıkıyor.

Filmde akıcı bir İngilizce var alt yazı ile izlemenizi tavsiye ediyorum. Mozambikteki olaydan sonra Sir ünvanı elinden alınan English, kendini maneviyata verirken çıkıyor karşımıza. Film başlamasıyla beraber sizde bir Mozambik merakı uyandırıyor. Merak etmeyin fazla uzun sürmeden nedeni açıklanıyor.

Adam tam bir mimik ustası, tartışmasız bir numara. Her dakikası ayrı bir komedi. İzlerken keyif alabileceğiniz. Ailenizle birlikte büyükbabanızı da yanınıza alıp izleyebileceğiniz güzel bir komedi. Komedi seven sevmeyen Herkese tavsiye ediyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder