9 Ağustos 2012 Perşembe

Çömez 2010


Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2011
Yönetmen: Jeffrey Fine
Senarist: Jeffrey Fine
Süre: 99dk
imdb puanı: 6.8

Oyuncu Kadrosu: 
Kyle Gallner(Aaron), Laura Allen(Linda), Brittany Robertson(Beth)

Benim Puanım: 7.5


Filmle ilgili düşüncem:

Aaron, Ivy League mühendislik programında okuyan zeki ama sakin bir öğrencidir. Burada karşılaştığı, 34 yaşında yeniden okula dönen hayat dolu çılgın Linda, Aaron’u hayallere sürükleyen ilk kadındır. Linda onu evine yemeğe davet ettiğinde Aaron artık çok şanslı olduğunu düşünür. Eve gittiğinde Linda yerine 14 yaşındaki asi kızı Beth ile karşılaşır... Romantik matematik her iki yönde de çalışmaz ama Aaron her şeye rağmen bu işlevsiz üçgenin içine girer. Artık hayat, Aaron karmaşık sandığı mühendislik eğitiminden çok daha karışıktır.

----------------------------------------------------

Kötü bir film değil. Sadece biraz yavaş ilerliyor. Bu da fazla bir sorun teşkil etmiyor. Farklı bir konu ve farklı bir deneyim var. Tipik Amerikan filmlerinden eklemeler olmazsa olmaz tabii ki. Bir şeyler başarmaya çalışan varlığını ve kendi ayakları üzerinde durabileceğini ailesine hissettirmeye çalışan asosyal bir gencin bir şeyleri yaşayarak öğrenip sonunda başarılı olmasını aktarıyor izleyiciye.

Mutsuz bir son var. Ama çocuk ders çıkartarak; büyüdüğünü ve hayatın farkında olduğunu hissederek bitiyor. Erkek izleyiciler çocuğun hem bir mühendis hem de bu kadar şanslı olmasına küfredebilirler, haklılar :)

Film hakkında genel algı iyi başlıyor ama sıradanlaşarak devam ediyor ve basit bir son. Filmler göreceli olduğundan dolayı bana güzel gelen başkasına kötü gelebilir. Ailenizle birlikte izlemenizi tavsiye etmem. Gece film izlemek istediniz, gençlik filmlerini seviyorsanız ve sizi düşündürmeyecek bir film arıyorsanız tavsiye ederim. Ben beğendim. Film sizi yormuyor. İyi seyirler..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder