9 Ağustos 2012 Perşembe

Düşler Bahçesi - We Bought a Zoo 2012


Vizyon Tarihi: 20 Haziran 2012
Yönetmen: Cameron Crowe
Senarist: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe
Süre: 124dk
imdb puanı: 7.4

Oyuncu Kadrosu: 
Matt Damon(Benjamin Mee), Scarlett Johansson(Kelly Foster), Maggie Elizabeth Jones(Rosie Mee), Elle Fanning(Lily Miska), Colin Ford(Dylan Mee)

Benim Puanım: 8.5


Filmle ilgili düşüncem:

Eşini kaybettikten sonra iki çocuğunu yalnız büyütmeye çalışan Benjamin hep beraber yaşadıkları kentten uzakta, doğayla daha baş başa olabilecekleri yeni bir eve taşınmak, yeni bir başlangıç yapmak ister. Fakat taşınmak için seçtikleri ev aslında bir hayvanat bahçesidir! Başta çok şaşırsalar da, bu eve taşınmaya ve terk edilmiş hayvanat bahçesini yeniden canlandırmaya karar verirler. Bu hem maddi hem menevi açıdan zorlu ama bir o kadar da tutku dolu bir macera olacaktır...

Başrollerini Matt Damon ve Scarlett Johansson'ın paylaştığı filmin senaryosu We Bought a Zoo adlı gerçek hayat hikayesini anlattığı romandan Aline Brosh McKenna ve filmin yönetmenliğini de üstlenen Cameron Crowe tarafından uyarlandı. Film sıcak bir aile yapımı...

----------------------------------------------------

Matt Damon, tam bir baba rolünde. Hakkını vermek lazım Matt ve Scarlett varsa bu film izlenir, pişman olunmaz. Farklı bir konu. Daha doğrusu konu sıkıntısı çeken Hollywood için fantastik gerçekdışı filmlerinin yanında çok gerçekçi ve bir o kadarda güzel bir film. Böylesi oyuncularla harmanlanınca sıcacık, izlenilesi bir yapım olmuş.

Çılgın ve hayatı macera dolu yaşayan bir adamın bir başka macerası hayvanat bahçesini yeniden ayaklandırmak için sarf ettiği çaba ve birbirine sıkıca sarılan bir ailenin hikayesine bir de yaşanmış bir olaydan alınması eklenince tadından yenmiyor. Filmin sonu da harika. Ailecek oturup izleyin .Büyük keyif alacağınıza söz veriyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi seyirler..


Filmden güzel birkaç cümle:

+ Kızlarla konuşmak kolaydır, Sana her şeyi söylerler. Konuşmanın sırrı dinlemektir.

+ Bazen gereken sadece 20 saniyelik deli cesareti.. ve sonunda mutlaka kazanırsın..

+ Neden sizin gibi harika bir kadın benim gibi biriyle konuşsun ki?
  - Neden olmasın..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder